RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krevde inn 2,1 milliarder

(Scanpix)
Statens innkrevingssentral krevde i 2004 inn 2,1 milliarder kroner på vegne av staten. Aldri før har innkrevingssentralen drevet inn så mye penger.

Statens jakt på dårlige betalere skyter fart. I fjor krevde Statens innkrevingssentral inn mer enn 2,1 milliarder kroner.

Dette er en økning på 357 millioner kroner sammenlignet med resultatet for 2003.

Økningen kommer først og fremst fra en sterk oppgang i antall bøter fra fotobokser. Boksene sørget i fjor for at 229 millioner kroner havnet i statskassen. Det er mer enn dobbelt så mye som i 2003.

Nordmenn er ifølge tallene fra innkrevingssentralen stadig dårligere betalere. I løpet av 2004 mottok innkrevingssentralen 752.000 krav til innkreving. Dette er en økning på 16,1 prosent siden 2003.

I tillegg til fotoboks krav, kommer en stor del av økningen fra innkrevninger som innkrevingssentralen gjør på vegne av foretak som Lånekassen og NRK.

Økningen for krav som innkrevingssentralen krever inn for tredje part, som NRK og Lånekassen, var på 126 millioner kroner.

Direktør Per Waage forklarer veksten i innkrevingen med en økning antall krav, og en økning i gjennomsnittsbeløpet per krav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere