RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever automat-stans

Automatbransjen går rettens vei for å stanse det de mener er ulovlig utplassering av spilleautomater fra Norsk Tipping.

I begjæringen krever Norsk Lotteri og Automatbransjeforbund (NOAF) at Norsk Tipping fjerner sine spilleautomater og ikke utplasserer nye.

- Vi krever midlertidig forføyning for å hindre at Norsk Tipping i ly ulovlige rettigheter og friheter opparbeider seg en markeds posisjon som det ikke er mulig for våre medlemmer å gjenvinne på et seinere tidspunkt, sier NOAF-leder Ottar Dalset til TV 2 Nettavisen.

Norsk Tipping skal fra 2005 få enerett på driften av spilleautomater som gir pengegevinst. Det har det norske kulturdepartementet bestemt. Hensikten er å begrense spillegalskap.

Men både EFTAs overvåkingsorgan ESA og Oslo tingrett har fastslått at NOAFs medlemmer ikke kan utestenges fra markedet gjennom monopolisering.

Oslo tingrett kom nylig til at kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har handlet i strid med EØS-avtalen når hun har gitt Norsk Tipping enerett til å drive gevinstautomater i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere