RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever dyrere biff

Sist oppdatert:
Ved nyttår kommer det nye avgifter som vil gjøre biff og pølse dyrere. - Ikke hold igjen, skru opp prisene i butikkene, oppfordrer kjøttbransjen.

Den nye matavgiften er fastsatt til 50 øre per kilo helt slakt, kommer i tillegg til en avgiftspakke som samlet vil gjøre det langt dyrere å produsere kjøttvarer i Norge.

Nå oppfordrer Kjøttbransjens Landsforbund (KLF) sine medlemmer til å la avgiftsøkningen gå rett til deg og meg.

- Vi anbefaler nå våre medlemmer å legge på kjøttprisen for å dekke opp de ekstrakostnadene som politikerne sørger for å påføre oss, og å slutte med å ta alle ekstrakostnader på egen kappe, sier adm.dir i KLF, Dag Henning Reksnes, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Reksnes vil avgiftspakken sørge for at kjøttprisene kan bli mellom fire til fem kroner høyere per kilo.

- Dette vil Ola og Kari merke når de handler kjøtt på nyåret. Vi er skuffet over politikerne som snakker varmt om at matprisene må ned på nivå med Sverige, men som samtidig velger å skru opp kostnadsnivået til matbransjen, sier Reksnes.

Han mener at det vil være rett og rimelig å la forbrukerne få svi for det han kaller et "politisk påfunn".

- Vi vil synliggjøre politikernes valg. Mange kjøtt- og påleggsprodukter som forbrukerne nyter både til hverdag og fest vil få seg en skikkelig smell. Spekemat og pinnekjøtt er eksempler der ferdigproduktene veier mindre enn råvarene som er medgått p.g.a. tørke- og spekeprosessene, sier Reksnes.

- Vi har ingen ønsker om å gjøre dette, men vi ser ingen andre alternativer, legger han til.

Prisøkningen vil ikke være i konflikt med de fastsatte målprisene i jordbruksavtalen. Bakgrunnen er at den engrosprisen for helt slakt som sammenlignes med målpris ikke inkluderer offentlige avgifter med unntak av omsetningsavgiften.

- Alle slakterier har dermed anledning til å øke prisen til sine bedriftskunder fra 1. januar dersom de finner det riktig, sier Reksnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere