RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever èn FC-rettssak

I løpet av denne uken vil Trond Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, sende skriftlig krav om at de to Finance Credit-gründerne settes på samme tiltalebenk.

I utgangspunktet ønsker Økokrim å kjøre separate rettssaker, med Trond Kristoffersen som første mann ut den 19. januar 2004.

Begjæringen om sammenslåing av sakene vil bety, dersom den blir tatt til følge, at rettssaken blir utsatt til over påske.

Summarisk
For Torgeir Stensruds del legger Økokrim opp til en mer summarisk hovedforhandling, hvilket må baseres på at Stensrud på forhånd blir enig med Økokrim om hva som skal erkjennes.

- Sakene mot Stensrud og Kristoffersen bør forenes, noe annet er bare tull. Det ville være herlig sløsing å kjøre disse sakene separat, sier advokat Jan Heftye Blehr, til TV 2 Nettavisen.

- De to er i hovedsak tiltalt for det samme. Den eneste forskjellen mellom de to er at Kristoffersen markerer en juridisk uenighet, sier Heftye Blehr.

Krever mer etterforskning

Han mener uansett at Økokrims etterforskning i forhold til Kristoffersen ikke er klar for å presenteres ved dommerens bord.

- Saken er ikke i nærheten av å være godt nok opplyst. Tiltalespørsmålet er heller ikke endelig avgjort, og det pågår en betydelig etterforskning i Økokrims regi. Vi kommer også til å anmode om at det iverksettes ytterlige etterforskningsskritt, sier Heftye Blehr.

- Uheldig

- Vi er klare til å gå i retten med Kristoffersen, og vi ser det som viktig å få saken fremmet så fort som mulig, også fordi Kristoffersen sitter i varetekt, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

- Dersom saken skulle få en lang utsettelse, for eksempel til over påske, ville det være uheldig, sier hun.

Førstestatsadvokaten understreker at det er Oslo tingrett som avgjør om saken skal utsettes, på bakgrunn av en begjæring.

- Noen slik begjæring har jeg ennå ikke sett noe til, sier Elisabeth Roscher.

Fordi Torgeir Stensruds forsvarere er opptatt med andre saker de første 2-3 månedene i 2004, kan ikke både Kristoffersen og Stensrud møte sammen i retten 19. januar.

- Prinsippielt har det ikke vesentlig betydning for oss om det blir en eller to rettssaker, så det blir opp til påtalemyndigheten og domstolene å avgjøre, men med bakgrunn i Stensruds helsetilstand og av prosessøkonomiske hensyn vil det bli enklere med to separate saker, sier advokatfullmektig Thomas Klevenberg til TV 2 Nettavisen.

Grovt bedrageri

Kristoffersen og Stensrud er så langt tiltalt for grovt bedrageri mot i alt sju banker, for mer enn 1,4 milliarder kroner, samt forfalskning av regnskapene til Finance Credit og flere andre selskaper. Strafferammen er på ni års fengsel.

Dersom Kristoffersen må sitte i fengsel til 19. januar, har Finance Credit-toppen sittet totalt 38 uker i varetekt. Torgeir Stensrud derimot har bare sittet den første varetektsperioden på ni uker fra november 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere