RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever felles merkesystem for mat

Sist oppdatert:
Forbrukerrådets Stine Wohl Sem krevde på vegne av europeiske forbrukere et felles merkesystem, da WHOs regionale komité for Europa møttes i København nylig.

Livsstilssykdommer rammer stadig flere, og utbredningen er størst i Europa. Det er ofte feil mat som er årsak til sykdommene, skriver Forbrukerrapporten.

- Sammen med næringslivet må forbrukerne og ekspertene finne den rette veien for å redusere problemet, sier Stine Wohl Sem som på WHO-møtet setter frem krav til merking på vegne av forbrukerorganisasjonen i Europa.

Hun mener et system der forbrukere lett kan identifisere næringsverden i matvarene må til. Også sammensetningen av produktene må forbedres, spesielt i produktene som er rettet mot barn.

- Et nytt merkesystem skal kunne gi forbrukerne et forenklet redskap til å kunne gjøre det sunneste valget til det enkleste valget, påpeker Wohl Sem.

BEUC, som er den europeiske forbrukerorganisasjonen, etterlyser et enkelt, tydelig og forståelig europeisk system. I tillegg må det være lovpålagt å kunne dokumentere helsepåstander om mat, samt om maten er tilsatt ulike stoffer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere