RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever moderasjon fra Frp

Tross gårsdagens havari for skattereformen skal det være det en god tone i budsjettsamtalene mellom regjeringspartiene og Frp.

– Jeg opplever ikke at forhandlingene om et nytt skattesystem og forhandlingene om revidert henger sammen i særlig grad. Vi er i dialog og jeg opplever at vi har en god tone oss imellom. Hvis vi kan bevege oss fram til den samme realistiske forståelsen av hvordan det politiske klimaet ser ut for øyeblikket, tror jeg vi kan finne en løsning, sa Fremskrittspartiets nestleder og finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen, torsdag formiddag.

Da hadde Frp og regjeringspartiene snakket om revidert nasjonalbudsjett en liten halvtime. Men regjeringspartienes forhandlingsleder, Jan Tore Sanner (H), er knallhard:

– Om vi når frem, er for tidlig å si. Det avhenger av om Frp modererer sine krav ganske kraftig utover dagen, sa Sanner.

Frp har tidligere annonsert at partiet krever mer penger til sykehusene, til kriminalitetsbekjempelse og tiltak mot arbeidsledighet. Dessuten krever partiet at "usosiale kutt", blant økte egenandeler i helsevesenet, blir fjernet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere