RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-lederen senket oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen reagerte ned ved oljebørsen i London etter at statsråd Dagfinn Høybråten grep inn og stanset arbeidskonflikten på norsk sokkel.

Høybråtens inngripen kom neppe som noen bombe på aktørene i oljemarkedet, men prisen reagerte likevel ned da beskjeden fra Høybråten tikket inn på dataskjermene ved oljebørsen i London litt før klokka 11.30 fredag.

Etter å ha åpnet på cirka 34,70 dollar per fat, falt prisen på nordsjøolje for levering i august til 34,36 etter at avklaringen kom. I minuttene som fulgte steg prisen litt igjen, og i skrivende stund er siste notering 34,52.

Prisen steg litt i går etter at Oljeindustriens Landsforening varslet lockout og full produksjonsstans på norsk sokkel fra og med tirsdag neste uke, men prisøkningen var svært beskjeden sett i forhold til trusselen om å ta 3 millioner fat olje ut av markedet over natta.

Den svake prisøkningen ble tolket som et uttrykk for at oljespekulantene ikke trodde den varslede lockouten ville bli satt ut i livet.

Ved Oslo Børs var det bare små kursutslag etter at Dagfinn Høybråten varslet tvungen lønnsnemnd. Hydro-kursen falt faktisk et par kroner i minuttene etter klokka halv tolv, mens Statoil var omtrent uendret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere