RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriger om ferjekundene

I slutten av april starter Color Line sine turer fra Bergen til Danmark. Med et tilbakeflagget Fjord Line blir konkurransen om Danmarks-farerne stor.

- Vi starter fra Bergen 27. april, og får tre ukentlige avganger til Hirtshals i Danmark, via Stavanger, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathiesen i Color Line til Bergensavisen.

For at MS «Prinsesse Ragnhild» skal kunne gå i fergetrafikk må Color Line ansette 200 norske sjøfolk, samt 25 ansatte på land i Bergen og 25 i Stavanger.

Fjord Line, som i utgangspunktet skulle flagge ut til Færøyene på grunn av norske lønnsordninger for sjøfolk, ombestemte seg onsdag. Dermed blir det to selskaper som skal konkurrere på Danmarksruten.

Mathisen vil ikke kommentere Fjord Lines avgjørelse, men påpeker at det er et stort uutnyttet potensial i markedet på Vestlandet.

Ifølge linjedirektør Terje Marcussen har ikke Color Line basert seg på konkurrentens priser på den nye ruten, men på hvor mye de tar på sine ferjer mellom Oslo og Kiel og Oslo og Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere