RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristne vil ansette homofile

Sist oppdatert:
Mediehøgskolen Gimlekollen har vært i hardt vær den siste tiden, men nå vil de tillate homofile å jobbe ved skolen.

Den kristne journalisthøyskolen i Kristiansand har hatt et reglement som nekter blant annet homofile og skilte jobb på skolen. Dette har ført til mye oppstyr, og blant annet Fædrelandsvennen har brutt praksissamarbeidet med skolen. Også NRK har sagt at de vil bryte samarbeidet om skolen ikke forandrer sitt reglement.

Én lærer har allerede sagt opp sin stilling ved skolen som følge av reglementet, og fire andre lærere har vurdert å gjøre det samme.

Fjerner sjekkliste
Etter flere måneders debatt har styret ved skolen, som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband, vedtatt å fjerne sin sjekkliste over elementer som ikke tilsettes.

Lærere skal nå ansettes etter en helhetsvurdering.

- I en tilsettingsprosess vil skolen vurdere søkernes faglige kvalifikasjoner sammen med verdimessig grunnlag og personlig egnethet, sier styreleder Hans Fredrik Grøvan på skolens hjemmesider.

NRK positive
Som følge av denne regelendringen har NRK sagt seg villig til å forsette samarbeidet med skolen. Det er derimot ikke helt uten bismak, melder studentenes egen nettavis Sørnett.

- Det gjenstår å se om skolen kan klare å bygge opp igjen sitt gode renommé. Dersom de ikke klarer det, blir skolen mindre interessant for oss i fremtiden, sier Nielsen.

Fevennen skeptiske
Fædrelandsvennen krever derimot garantier for at diskrimineringen nå faktisk er historie.

- Vi får se nærmere på saken når skolen tar kontakt. Det avgjørende for oss er det praktiserende innholdet i tilsettingsreglementet. For å kunne gjenoppta samarbeidet, må vi ha absolutte garantier for at legning og sivil status ikke kan legges til grunn for tilsetting – heller ikke som en del av en helhetsvurdering av søkerne, sier sjefredaktør Finn Holmer-Hoven i Fædrelandsvennen til Sørnett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere