RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffersen vil kjempe

Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen vil sloss mot Økokrims krav om fire nye uker i varetekt.

Mens Kristoffersen i forrige runde godtok varetektsfengsling og saken ble avgjort ved kontorforretning, vil Kristoffersen tirsdag morgen møte opp i fengslingsmøtet og kjempe for løslatelse, opplyser hans forsvarer Tor M. Kindem til NTB.

1,4 mrd

Kristoffersen er tiltalt for grovt bedrageri mot i alt sju banker, totalt for mer enn 1,4 milliarder kroner, samt forfalskning av regnskapene til Finance Credit og flere andre selskaper. Han er også tiltalt for 16 brudd på regnskapsloven.

I tillegg jobber Økokrim med å reise tiltale mot Kristoffersen vedrørende hans private engasjementer i Finance Credit-saken, blant annet hans angivelige forsøk på å unndra verdier fra sitt private konkursbo.

Økokrim ønsket mandag ikke å kommentere denne prosessen overfor NTB.

Også Torgeir Stensrud, som var styreformann i Finance Credit mens Kristoffersen var administrerende direktør, er tiltalt i saken.

Finance Credit-gründere

Tiltalene mot de to er i all hovedsak like, men etter at begge to ble løslatt fra varetekt i vinter, havnet Kristoffersen i varetekt igjen i slutten av juni i forbindelse med etterforskningen av hans private engasjementer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere