RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk til Ikea-reklame

Sist oppdatert:
Ikea oppfordrer folk til å fjerne «uadressert reklame- nei takk»-klistremerkene fra postkassene sine. Forbrukerombudet reagerer på utspillet.

I sin siste reklame oppfordrer Ikea forbrukere til å fjerne klistremerket. For da kan nemlig møbelgiganten spre den nye katalogen sin land og strand, ettersom den sendes ut uadressert.

Forbrukerombudet skriver på sine nettsider at de er kritiske til kampanjen som oppfordrer forbrukere til å velge bort sin lovfestede rett til beskyttelse mot søppelpost, og stiller spørsmål ved lovligheten av denne.

For tar du bort klistremerket, er det ikke bare ikea-katalogen som dumper inn i postkassen. Mengder med annen søppelpost vil også finne veien ned i dypet.

I annonsene som ombudet reagerer på er det et bilde av et «Uadressert reklame - nei takk!»- klistremerke, i tillegg til følgende tekst: «Vet du egentlig hva du sier nei takk til? Nå sender IKEA ut katalogen til alle som ikke har reservert seg mot reklame i postkassen. Det holder at du fjerner klistremerket.»

Forbrukerombudet har i et brev til IKEA stilt spørsmål ved om annonsene kan være i strid med markedsføringsloven. Ombud Bjørn Erik Thon mener det er uheldig at møbelkjeden oppfordrer forbrukerne til å fjerne klistremerket.

Ikea har fått svarfrist til 2. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere