RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krokodille-Idar lurte alle

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Chess-gründer Idar Vollvik tar bladet fra munnen og forteller sannheten bak sin suksess.

- Jeg er veldig glad i dyr, og er mye på Akvariet i Bergen med mine fire barn. Derfor synes jeg det er fint at jeg kan bidra på denne måten.

Slik forklarte Chess-gründer Idar Vollvik hvorfor han punget ut med 150.000 kroner for å sende krokodillen Idar fra Oslo til Akvariet i Bergen. 13. April 2005 slo VG opp saken med tittelen Chess-gründer redder krokodille.

Vollvik forklarte sitt engasjement med kjærlighet til dyr generelt, og Akvariet i Bergen spesielt. Virkeligheten var at Vollvik og Chess lette etter muligheten til å knytte Chess til solide og populære aktører.

Lærebok
PR-rådgiverne til Vollvik hadde allerede vurdert om de skulle sponse en pingvin eller en sel for akvariet. Men så dukket en krokodille opp i en leilighet på Oslo Vest.

Dette skriver Idar Vollvik og hans tidligere PR-rådgiver Trond Albert Skjelbred, og Trond Blindheim i deres lærebok «Idar Vollvik om PR».

I boka fortelles historien om hvordan Idar Vollvik kjøpte et selskap for fire millioner kroner, og solgte det for 2,4 milliarder kroner tre år senere. En historie om bevisst og massiv bruk av mediene for å gjøre Vollvik og Chess til et navn som hele Norge kjente til.

Snakkis ble god PR-butikk
I boken forteller Vollvik om den bevisste mediestrategien bak en rekke mediesaker som bygget merkenavnet Chess. Historien om krokodillen Idar, senere omdøpt til Ida, er en av flere som viser hvordan medieoppslag om Chess-gründeren var godt planlagt og regissert av hans betalte rådgivere.

Historien om krokodillen ble en snakkis som også Nettavisen skrev flere artikler om:
Kjendiskrodillen Idars nye hjem
Kjendiskrokodille med feil kjønn
Krokodillen oppkalles etter mobiltopp

Eggen danset på bordet
I boken forteller også Vollvik og PR-rådgiver Skjelbred om bakteppet for flere av Vollviks opptredener på den offentlige scenen.

14. desember 2004, dagen før Vollvik skulle offentliggjøre at han hadde kjøpt mobiltelefonselskapet Sense fra Reitangruppen, var mobilgründeren på flatfylla i Oslo. Turen endte sovende i en stol på Smuget. Skjelbred forteller i boken at Vollvik våknet av at tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen sang på bordet ved siden av, og at værdamen Elin Tvedt spradet forbi.

«Han lurte på om han drømte, men opplevelsen med Eggen på bordet ble uansett så sterk for den unge trønderen at han bestemte seg for å komme seg til sengs han også».

Dagen etter våknet Vollvik i klærne han hadde sovnet i. Han fikset håret med litt vann, helte i seg en boks med Cola og møtte Kjell Magnus Reitan til en pressekonferanse om kjøp av mobilselskapet Sense fra Reitangruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere