RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krona styrker seg

Krona har styrket seg markert i løpet av det siste døgnet. Ekspertene venter at trenden vil fortsette. Følg utviklingen her.

Krona noteres så sterkt som 8,22 kroner mot euroen, etter å ha ligget rundt 8,27 i etterkant av onsdagens rentemøte.

Utviklingen har gått jevnt og trutt siden sentralbanksjef Svein Gjedrem annonserte at renta blir holdt stabil på 1,75 prosent. Det var for så vidt ventet i markedet. Tendensen med en sterkere krone kan tyde på at aktørene nå tror at Norges Bank har gjort seg ferdige med rentekuttene.

Også mot dollaren har krona styrket seg. Kursen noteres fredag morgen til 6,90 kroner, etter å ha ligget nær 7 i løpet av gårsdagen.

DnB NOR Markets mener krona vil holde seg sterk på kort og mellomlang sikt, og viser til sentralbanksjef Jarle Bergos uttalelser om at Norges Bank ikke bør heve renta før den heves i utlandet.

"Å hevde at Norge ikke bør ligge i forkant av rentehevinger ute - og at dette er viktig for kronekursen - kan faktisk virke mot sin hensikt. Årsaken er at markedet kan ta høyde for at rentedifferansen mot utlandet i det minste ikke vil øke", skriver analysehuset i morgenrapporten fredag.

Samtidig spår analytikerne i DnB NOR Markets at det er en smerteterskel for hvor langt krona kan styrke seg før det vil utløse et nytt rentekutt.

"Sånn sett er det vanskelig å se for seg en appresiering utover 8,10 - 8,15 kroner (mot euro, red. anm.) før kursen igjen reverseres tilbake til dagens nivå", står det i rapporten.

Følg utviklingen i valutamarkedet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere