RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krona styrker seg

Sist oppdatert:
Den norske krona styrket seg markert etter at Norges Bank kunngjorde sin rentebeslutning klokka 14 onsdag.

Den norske krona ble omsatt for omtrent 8,41 mot euro i minuttene før rentedommen falt. Etter at beslutningen ble offentliggjort, svekket den seg svakt, før krona bråsnudde og falt under 8,40.

Klokka 14.15 gikk krona for mellom 8,38 og 8,39 mot euroen.

Grunnen er trolig at aktører i valutamarkedet nå regner det som lite sannsynlig at Norges Bank vil kutte renta ytterligere på denne siden av nyttår, og at 1,75 prosent vil utgjøre rentebunnen i overskuelig framtid.

- Det er ikke overraskende at det kommer en viss reaksjon. Noen trodde at det kunne komme rentekutt, og det var i noen grad priset inn i markedet, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea til TV 2 Nettavisen.

Juel tror imidlertid ikke på noen kraftig kronestyrking i etterkant av onsdagens rentebeslutning.

- At krona svinger mellom 8,15 og 8,45 i forhold til euro, det er et greit nivå. Jeg har vanskelig for å tro at den skal styrke seg vesentlig i forhold til dette nivået når andre land nå begynner å heve rentene, og Norges Bank enda sterkere signalisrer at de vil være sistemann ut, fortsetter han.

Dollaren kostet like etter klokka 14 rundt 6,85, det samme som i formiddag. Krona svekket seg imidlertid markert mot dollaren i minuttene før rentedommen falt, og var en kort stund oppe i 6,89.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere