RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krona svekker seg

Krona har svekket seg markert gjennom dagen.

Eurokursen har steget fra 8,42 til 8,47 kroner, og svenske kroner har gått fra 0,907 til 0,915 i løpet av dagen. Dollarkursen har holdt seg mer stabil.

Kronefallet startet rundt klokken 9 torsdag morgen, og har fortsatt gjennom dagen. Analytikerne har ingen fullgode forklaringer på fallet.

- Det har ikke kommet noen fundamentale nyheter gjennom dagen som kan forklare fallet. Trolig kan det være rene kommersielle forretninger som ligger bak utslaget, sier valutaanalytiker Eirik Larsen i DnB Nor Markets til TV 2 Nettavisen.

Både Den europeiske sentralbanken og den svenske Riksbanken har avholdt rentemøter torsdag, uten at de store overraskelsene ble servert. Riksbanken senket som ventet renta med 0,5 prosentpoeng til 2,0 prosent, mens ESB holdt sin rente uendret.

Samtidig viste tall fra Aetat at arbeidsledigheten i Norge beveger seg flatt. I mars var ledigheten på 3,9 prosent - med 900 færre registrerte ledige enn i februar.

- Verken rentebeslutningene eller arbeidsledigheten innebar overraskelser. Ledighetstallene var stort sett på linje med forventningene, sier Larsen.

Han mener kronefallet kan være en motreaksjon til markedets forventning og posisjonering mot en sterkere krone.

- Samtidig ser vi i dag at eurokursen styrker seg merkbart. Det kan vel så gjerne være at dette dreier seg om en eurostyrkelse i stedet for en kronesvekkelse, sier han.

Følg utviklingen i valutamarkedet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere