RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt vannstand etter mye regn

Sist oppdatert:
Fyllingsgraden for hele Norge steg med 1,4 prosentpoeng etter store nedbørsmengder forrige uke. Vannstanden økte aller mest nord og vest i landet.

Vannstanden er nå på 70,2 prosent av total kapasitet, 19,4 prosentpoeng under medianverdien, viser tall fra Statistisk sentralbyrå og Norges vassdrags- og energidirektorat.

Mest i nord og vest

I Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene og Nord-Norge, økte fyllingsgraden med 2,5 prosentpoeng fra forrige uke. Den er nå på 74,8 prosent av total kapasitet.

I området som omfatter deler av Rogaland og mesteparten av Hordaland og Sogn og Fjordane, er fyllingsgraden nå 65,4 prosent. Dette er 1,7 prosentpoeng høyere enn i forrige uke.

På Østlandet, i Agder-fylkene og resten av Rogaland, steg fyllingsgraden med 0,2 prosentpoeng. Vannstanden er her på 69,7 prosent av total kapasitet.

Redusert sjanse for høye strømpriser

- Nedbøren i det siste er som forventet, og har ikke noe å si for strømprisene. Dette er allerede tatt med i prissettingen, sier handelsdirektør Ole Gabrielsen i Lyse Energi til TV 2 Nettavisen.

Gabrielsen tror imidlertid at fyllingsgraden vil stige en god del mer neste uke, på grunn av nedbør de siste dagene, og at dette får konsekvenser. Sjansen for veldig høye strømpriser til vinteren reduseres, mener Gabrielsen.

Vannreservene i magasinene har et energiinnhold som tilsvarer 57,4 TWh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere