RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økte fra 16 til 45 milliarder

Kapitalen i forvaltningsnæringen i Stavanger har i løpet av seks år økt fra omtrent 16 til over 45 milliarder kroner. Også antall ansatte i næringen har steget, fra 50 til 160.

For tiden står 2,4 milliarder kroner potensielt til disposisjon for næringslivet i Stavanger-regionen, skriver Stavanger Aftenblad.

Dette kommer frem i en ny analyse av kapitalmiljøet i Stavanger, utført av Econ på vegne av det interkommunale Arne-prosjektet og private aktører.

Seniorøkonom Torsten Bertelsen, som har utført analysen, kan fortelle om et miljø som har lagt kraftig på seg de siste årene.

- Industrien i Stavanger domineres av de ti største aktørene, som har omkring 90 prosent av kapitalvolumet. Størst er Statoil Kapitalforvaltning ASA, som forvalter 20 milliarder kroner. Nummer to er Skagenfondene, med 8,9 milliarder kroner. Conoco Phillips Pensjonskasse og forvaltning har 2,1 milliarder kroner, det samme som SR Forvaltning, opplyser Bertelsen til Aftenbladet.

Industrien er temmelig ung, for av 60 foretak er 47 stiftet etter 1990. Stavanger-kapitalistene kjennetegnes ifølge Econ ved at de er risikovillige, har tjent pengene sine selv, har et industrielt fokus, og er lite glade for publisitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere