RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto (Scanpix)

Kulde satt skibinding ut av spill

Sist oppdatert:
En 21 år gammel mann måtte ta av seg skiene og gå på bena hjem midt på snaufjellet i dårlig vær, da den nye automatbindingen fra Rottefella sviktet i kulden. Skiene og bindingene var flunkende nye, og ble innkjøpt like før jul.

21-åringen hadde tilbragt natten i telt på fjellet med et fjellvant følge. Da gruppen skulle gå videre dagen etter, løsnet den ene støvlene fra 21-åringens binding.

- Støvelen var helt umulig å få på igjen, og han kunne derfor ikke bruke skiene i det hele tatt. Han måtte gå, forteller moren til Forbruker-rapporten.

Heldigvis klarte gruppen å finne en av Forsvarets nødhytter, som de tok seg inn på.

Årsaken til at automatbindingen fra Rottefella sviktet, var sannsynligvis nattekulde og is i bindingslåsen. Ifølge 21-åringens mor hadde flere i fjellfølget hørt om at automatbindinger fryser til tidligere, og at man derfor bør være forsiktig med å bruke denne typen bindinger i fjellet.

Markedsansvarlig Torbjørn Ragg i Rottefella har aldri tidligere fått tilbakemelding om at kulde kan skape problemer for automatbindingene.

Teknisk direktør Bernt Otto Hauglin i Rottefella har tegnet bindingen, og han har imidlertid hørt om flere som har fått problemer med at automatbindinger fryser fast. Han har også opplevd det selv. Men Hauglin tror feilen i dette tilfellet kan skyldes at butikken har montert automatbindingen feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere