RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kullman Five overtar stafettpinnen

Foto: Bård Ove Molberg (Ingress)
Sist oppdatert:
Høyres tidligere partileder Kaci Kullman Five ble onsdag kveld konstituert leder i Statoil-styret.

Etter møtevirksomhet helt fra morgentimene av kunne Statoil-ledelsen klokken 19.30 onsdag kveld offentligjøre hvem som skal lede konsernet videre utover høsten. I tillegg til Kaci Kullman Five blir også hele resten av styret sittende.

Foruten Kullman Five består styret dermed av Grace Reksten Skaugen, Eli Sætersmoen, Marit Bakke, Stein Bredal, Knut Åm, Finn A. Hvistendahl og Bjørn Erik Egeland.

- Kortvarig oppdrag

Kaci Kullman Five sa under pressekonferansen i Stavanger onsdag kveld at hun kun ser for seg å bli sittende som konstituert styreleder over kortere tid. Den tidligere Høyre-lederen vil ikke kommentere hvorvidt hun etter hvert vil være aktuell i det faste styreleder-vervet.

Kullman Five var Høyres første kvinnelige leder da hun tiltrådte som partiformann i 1991.

Handlingsplan godt mottatt

I en pressemelding fra Statoil heter det at bedriftsforsamlingen har vurdert omstendighetene rundt den kontroversielle konsulentavtalen om Iran, og at forsamlingen har kommet frem til å nære full tillit til de gjenværende styremedlemmene.

Bedriftsforsamlingen støtter styrets vurdering av at kontraktsavtalen aldri skulle ha vært inngått, og støtter arbeidet utført av Statoils interne revisjon, som viser at interne kontrollrutiner fungerer, heter det videre i pressemeldingen, som også slår fast at bedriftsforsamlingen ser positivt på handlingsplanen styret har presentert.

- Veldig glad

Nykonstituert konsernsjef Inge K. Hansen er fornøyd med at Kaci Kullmann Five er konstituert som ny styreleder i Statoil.

- Vi har nå både en leder av bedriftsforsamlingen og en styreleder som er støttende og som jobber sammen med oss, sier Hansen til NTB.

Hansen uttrykker også glede over at han nå har et styre bak seg med tillit i bedriftsforsamlingen.

- Jeg er veldig glad for det bidraget som bedriftsforsamlingen har gitt i dag ved å gi styret full tillit. Nå kan vi jobbe videre sammen, sier Hansen til NTB.

Måtte gå

Verste utfall av bedriftsforsamlingen onsdag kunne ha vært at hele styret ble kastet. Fra tidligere har leder for internasjonal virksomhet, Richard Hubbard, måttet gå. Hubbard fikk fyken rett etter at Økokrim tok ut siktelse mot selskap for korrupsjon.

Natt til mandag trakk styreleder Leif Terje Løddesøl seg fra sin stilling. Om lag et døgn senere falt konsernsjef Olav Fjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere