RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ISS/NASA

Kutter hele verden

Sist oppdatert:
Spår at det vil gå mye dårligere enn tidligere ventet.

Det internasjonale pengefondet (IMF) med franske Christine Lagarde i spissen melder tirsdag at de kutter vekstutsiktene i verden markant.

I en oppdatering spår de nå at den globale veksten i år og til neste år vil bli skadelidene av problemene i eurosonen.

Som en konsekvens av dette kutter de vekstprognosene for 2012 for verden som helhet fra fire prosent i september til 3,3 prosent nå.

For eurosonen venter de sågar at det vil bli resesjon, der den samlede veksten vil være på -0,5 prosent i år, noe som er en saftig nedgang fra en tidligere spådd vekst på 2,1 prosent. Til neste år ventes det en eurovekst på 0,8 prosent mot tidligere anslått vekst på 1,5 prosent.

Når det gjelder USA holdes den ventede veksten her uendret på 1,8 prosent, men utsiktene for neste år kuttes fra 2,5 prosent til 2,2 prosent.

Verdens tredje største økonomi, Japan, ventes å vokse med 1,7 prosent i år og 1,6 prosent til neste år. Her var estimatene i september på henholdsvis 2,1 og 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere