RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kutter kraftig i strømprisen

Sist oppdatert:
Flere leverandører kutter nå kraftig i strømprisen, mens andre holder igjen. Forskjellen på dyr og billig strøm er større enn på lang tid. Sjekk topplisten.

Prisene på den fellesnordiske kraftbørsen Nord Pool har beveget seg nedover jevnt og trutt de siste ukene, nå ser det også ut til at leverandørene lar prisfallet komme deg til gode.

Den siste uken har 25 leverandører varslet endringer i prisene, opplyser Konkurransetilsynet. De aller fleste har varsler prisnedgang.

Kutter 7 øre
Mens markedets rimeligste tilbud forrige uke lå på 49,95 øre per kilowattime, kan Telinet Energi nå lokke med en pris på 44,95 øre. Tussa-24 følger tett etter med 45,50 øre.

- Det er en generell prisnedgang i markedet, som tiltok ganske kraftig forrige uke. Vi har i tillegg en garanti til kundene om at vi skal ligge under snittprisen hos de landsdekkende leverandørene, og det styrer vi oss inn mot, sier Sigurd Viseth, daglig leder i Tussa-24 til TV 2 Nettavisen.

Snittprisen blant de landsdekkende leverandørene falt samtidig for fjerde uke på rad, og ligger nå på 51,0 øre mot 51,9 øre forrige uke.

Nær 15 øre skiller topp fra bunn
Mens enkelte leverandører har kuttet prisen med opptil 7 øre kilowattimen, holder andre fortsatt igjen. Forskjellen mellom billigst og dyrest er større enn på lang tid, samlet skiller det 14,47 øre mellom topp og bunn på Konkurransetilsynets prisoversikt.

- Det er litt ulik vurdering av hvordan markedet går, og hvordan det kommer til å gå. Husk at dette er priser som vil trå i kraft 1. januar. Noen er nok overoptimistiske i hvordan de setter prisene for framtida. Vi har i hvert fall ikke avblåst vinteren enda, sier informasjonssjef i Hafslund, Kjell Stamgård, til TV 2 Nettavisen.

Hafslund Direkte ligger som fjerde dyreste blant de landsdekkende strømleverandørene. Prisen som er varslet inn fra årsskiftet ligger på 56,40 øre per kilowattime. Stamgård påpeker at inntektene svinger kraftig i strømmarkedet.

- Marginene svinger
- Vi driver ikke butikken fra dag til dag, vi driver dette over en periode. Det er klart at noen uker kan vi ha gode resultater, men andre uker går det motsatt igjen, sier Stamgård.

Viseth i Tussa-24 fastholder samtidig at 45,50 øre er en levedyktig pris i dagens marked.

- Det er det. Vi har sikret store volumer, så dette er ikke et sjansespill for oss, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere