RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuttet prisen uken etter

Sist oppdatert:
En leser føler seg lurt etter at Elkjøp kuttet prisen på en printer rett etter at hun kjøpte den. Kan hun få penger tilbake?

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon har fått følgende spørsmål fra en leser:

Hei!

Kjøpte en laserprinter for ca. 1.600 kr på El-Kjøp i forrige uke, og ser til min store overraskelse at samme printerene er på tilbud for 995 kroner, denne uka. Føler meg lurt. Kan jeg gjøre noe med dette?

Hilsen Hanne

Thon svarer:

Nå har nok ikke Elkjøp gjort noe ulovlig, at prisene går opp og ned er naturlig i et marked med skarp konkurranse. Men samtidig er jo slikt irriterende.

Enkelte firmaer har operert med såkalte prisgarantier, dvs. de har garantert at prisen på varen ikke skal settes ned, eller at varen ikke skal selges til lavere pris enn den du kjøpte for, i en periode på f.eks. 30 dager etter kjøpet. Hvis dette allikevel skjer får du tilbake differansen, eventuelt med en kompensasjon.

Hvorvidt Elkøp opererer med en slik garanti vet jeg ikke, men jeg synes du skal ta en telefon for å høre. Jeg tror dessuten Elkjøp har en 30 dagers returrett på en del produkter, og dersom dette er tilfelle kan du i hvert fall få pengene igjen mot å levere inn printeren og deretter kjøpe den på nytt til redusert pris.

Hilsen Bjørn Erik Thon

Du kan sende inn spørsmål til Thon og de andre ekspertene i ekspertpanelet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere