RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner rydder bedre enn menn

Sist oppdatert:
Når det handler om håndtering, lagring og sletting av e-poster, så er kvinner flinkere enn menn til å holde orden på innboksen. Her er noen nyttige tips.

Gjennomsnittlig har menn en tredjedel flere e-poster i innboksen enn kvinner, selv om man mottar like mange e-poster hver dag. Dette bekrefter en ny undersøkelse gjort på oppdrag av Xerox Global Services (XGS).

Undersøkelsen avdekker at menn lagrer gjennomsnittlig 444 e-poster i innboksen sin, mens kvinner lagrer 302, altså omtrent 32 prosent mindre.

- Ansatte bør være klar over at å ha et stort e-postlager, spesielt de med vedlegg, kan skape unødig press på den enkeltes produktivitet og påvirke lagringskapasiteten, sier direktør for Xerox Global Services, Bjørn Huseby.

Selv om e-post er en etablert del av forretningskulturen i dag, så viser undersøkelsen at under halvparten av bedriftene (48 prosent) har nødvendige prosesser eller systemer for å håndtere dokumentarkivering på en god måte, ifølge meldingen.

Menn er også mer glad i telefon enn kvinner. 59 prosent av menn foretrekker faktisk å bruke telefon i stedet for e-post når de skal kontakte andre mennesker. På den andre siden foretrekker 48 prosent av kvinnene å bruke e-post.

Det er derfor ingen overraskelse at kvinnene bruker lengre tid på e-postkommunikasjon. Gjennomsnittlig bruker kvinner 1,5 timer hver dag på å håndtere og organisere e-posten sin, mens menn bruker en time.

Med bakgrunn i undersøkelsen har Xerox Global Services laget en liten guide som skal gjøre det lettere å samarbeide via e-post, redusere lagringsbyrden og kutte kostnader. Samtidig kan disse reglene øke de ansattes effektivitet gjennom et bedre arbeidsmiljø og å redusere stress fra et økende antall e-poster.

  • Vær tydelig i teksten og bruk stavekontroll. Les alltid teksten en ekstra gang før du sender e-posten og forsikre deg om at innholdet ikke er tvetydig.
  • Ikke bruk kun e-post. Bruk heller telefonen hvis dette kan være raskere og enklere. Ofte kan en muntlig samtale være en bedre form for kommunikasjon.
  • En e-post kan lett bli misforstått. Forsikre deg om at mottakeren kjenner deg godt før du f.eks bruker humor, ironi eller andre sterke begreper og uttrykk.
  • Bruk bare [svar til alle]-knappen hvis de opprinnelige mottakerne trenger å lese svaret ditt.
  • Ikke svar på e-post i bråhast. Hvis du mottar en e-post som gjør deg sint, så bruk tid på å forstå den egentlige meningen for deretter rolig å gi et svar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere