RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øl under 8 kroner fra i dag

Sist oppdatert:
Rema 1000 har varslet priskutt på øl, og nå følger konkurrentene etter. Fra og med i dag får du flaskeøl for under 8 kroner i butikken.

Etter at Rema 1000 varslet at de senker prisene på Grans til 8,50 kroner flasken, har konkurrenten Bunnpris reagert.

Fra og med onsdag senker Lykke-kjeden som inngår i NorgesGruppen prisen på Seidel-øl fra 8,90 til 7,90 kroner.

- Bakgrunnen er priskuttet fra Rema. Vi har sagt vi skal være med i ølkrigen, og nå følger vi opp. Vi vet også at dette er en populær vare hos en del forbrukere, derfor ønsker vi å ha landets billigste pils i vårt sortiment, sier driftsdirektør i Bunnpris, Jonny Sørå, til TV 2 Nettavisen.

6,85 kroner i avgifter
Så lave priser har man ikke sett på øl i Norge siden tidlig i 1980-åra. Og prisfesten har forekommet til tross for at avgiftsnivået har holdt seg høyt.

Staten skal ha 5,53 kroner i avgifter for hver 0,33 liters flaskeøl som selges. Med moms innregnet blir skatte- og avgiftsdelen på 6,85 kroner. Sørå vil ikke kommentere marginen Bunnpris har på Seidel-øl etter priskuttet.

- Det er klart at marginen blir senket når man setter ned en krone, men hvor mye vi tjener på dette, vil jeg ikke si noe om, sier han.

Priskrig på øl
Prisfallet på flaskeøl startet for alvor høsten 2003, da Ringnes senket prisen på Tuborg. Flere bryggerier fulgte opp med å presse ned prisen på sine billigmerker.

Rett før jul varslet imidlertid Ringnes prisøkninger på Tuborg-ølet. Samtidig har kjedene fortsatt kampen med de rimeligste sortene. Rema skrudde nylig opp prisen på Tuborg-øl, men kuttet samtidig prisen på Grans med 50 øre til 8,50 kroner.

- Økte volumer har gitt bedre innkjøpsbetingelser, dermed hadde vi anledning til å skru ned prisen, sier Harald A. Kalvøy, innkjøpssjef i Rema 1000, til TV 2 Nettavisen.

Kan bli billigere
Prisfallet på ølsortene kan være starten på en lengre krig blant dagligvarekjedene. Bunnpris-sjef Sørå sier at han tror Lidls inntog på det norske markedet vil medføre ytterligere prispress på flaskeøl.

- Vi vet også at når Lidl kommer inn på markedet, vil vi i hvert fall se priser på dette nivået. Jeg tror kanskje de vil presse prisen enda lavere, sier han.

Seidel produseres av Aas Bryggeri som en såkalt «privat label» for NorgesGruppen. Bryggeriet har ikke senket prisene sine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere