RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laget datavirus for å hjelpe mamma

Det superaggressive dataviruset Sasser ble laget av en 17 år gammel gutt. Han ville hjelpe sin mor og hennes skrantende PC-supportfirma.

Det skriver det tyske magasinet Der Spiegel ifølge Digi.no. Tenåringsgutten skal ha innrømmet å stå bak det hissige dataviruset som har infisert millioner av PC-er verden rundt.

Motivet bak handlingen skal ha vært å gi hjelp til det skrantende PC-supportfirmaet moren og stefaren til gutten driver.

Gutten la alle kortene på bordet straks han ble arrestert fredag, og ble sluppet fri uten kausjon noen timer seinere.

En talsperson for påtalemyndighetene, Detlev Dyballa, sier til Reuters at han ikke kan avvise at Jaschans motiv var å hjelpe morens firma, men at avhørene ikke er kommet langt nok til å bekrefte denne muligheten. Rettssaken kan komme allerede i juni.

En nærmere gransking av den siste Sasser-varianten, Sasser.E, viser ifølge Microsoft at koden ble skrevet tidlig i forrige uke, minst fire dager før gutten ble arrestert. I forhold til forgjengerne er spredningen heller langsom, noe som antakelig skyldes at tallet på potensielle ofre har dalt som følge av publisiteten rundt ormen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere