RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lakseleder går etter mistillit

Sist oppdatert:
Styrelder Lisbeth Berg-Hansen i oppdrettsorganisasjon FHL trekker seg etter mistillit til arbeidet i forhold til EU.

- Det er ikke med lett hjerte jeg trekker meg. Men når styret får en gjennomgående mistillit til den jobben som er gjort med laksesaken, må jeg ta konsekvensen som styreleder. Men dette går ikke på meg personlig, sier Berg-Hansen til Aftenposten.

Det skjer bare to måneder etter at hun ble enstemmig gjenvalgt som styreleder for Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening (FHL) og i FHL Havbruk, bransjeorganisasjonen for oppdretterne, noe som også betydde full støtte til det arbeidet hun og styret har gjort med laksestriden med EU.

Ett av styremedlemmene, Atle Eide, skal nylig ha sendt ut et kritisk brev om håndteringen av laksesaken, ifølge Aftenposten. Han skal ha vært uenig i den tøffe linjen som har vært ført, og som foreløpig har resultert i straffetoll på norsk laks. Da styret ikke tok avstand fra dette, oppfattet Berg-Hansen dette som mistillit.

Eide er konsernsjef i oppdrettselskapet Pan Fish, hvor John Fredriksen denne uken kom inn som storeier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere