RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lånekassen jakter på millioner

Sist oppdatert:
Lånekassen sliter med å få inn penger fra utenlandsboende låntakere. Det er svenskene som er verst i klassen, mens nordmenn er verstingene i Sverige.

Det totale antallet inkassosaker i Statens Lånekasse for Utdanning er på vei ned. Men samtidig er låntakere som bor i utlandet like slappe betalere som tidliger, skriver Dagens Næringsliv.

Det ble i løpet av fjoråret drevet inn åtte millioner kroner fra utenlandsboende kunder. Ved årsskiftet 2003/2004 hadde Lånekassen hele 2.441 inkassosaker til utenlandsboere. Av disse var 437 saker knyttet til Sverige.

- Vi har intensivert arbeidet med å drive inn lån som har forfalt til betaling, og det har gitt resultater. Generelt lavt rentenivå bidrar helt sikkert også til å øke betalingsevnen, sier informasjonssjef Wenche Merli i Lånekassen til avisen.

Men nordmenn i Sverige er like ille. Centrala studiestödsnämden (CSN) har totalt 3,2 milliarder svenske kroner utestående. I forrige uke ble 2.073 betalingskrav sendt ut til utenlandsboende i Norden, av disse 1.000 nordmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere