RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Låner penger til Block Watne-kjøp

Sist oppdatert:
Block Watne-arving Lars Ødegaard Nilsen har lånt 310 millioner kroner for å kjøpe ut de andre eierne i ferdighusprodusenten. Hittil i år har arvingene tatt et utbytte på 571 millioner kroner, og nye 500 millioner er på agendaen.

Gigantutbetalingen kom etter at de seks arvingenes selskap Wani Industrier solgte gipsprodusenten Norgips for over én milliard kroner. tilbake i porteføljen stod Block Watne, skriver Finansavisen.

For kort tid siden gikk Nilsen inn med 350 millioner kroner i Wani, før Block Watne ble fisjonert til ham. Arvingen har nå full kontroll over selskapet.

- Det er riktig at jeg har overtatt Block Watne. Men prisingen var høyere enn 350 millioner kroner uten at jeg vil gå inn på noen nærmere diskusjon om det, sier Nilsen til Finansavisen.

Selv etter at arvingene til Block Watne-gründer tok ut rekordutbyttet fra Wani tidligere i sommer, foreligger det planer om å ta ut enda mer penger fra selskapet. Til sammen vil utbetalingen ligge på rundt én milliard kroner i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere