RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavere vekst enn ventet

Sist oppdatert:
Det amerikanske Handelsdepartementet meldte fredag om lavere vekst i BNP i andre kvartal enn hva som var ventet på forhånd.

(Oppdatert)

Veksten i brutto nasjonalprodukt i USA var på 2,5 prosent i andre kvartal, etter å ha vokst 5,6 prosent i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Det viser foreløpige tall fra det amerikanske Handelsdepartementet fredag.

Medianestimatet blant 74 analytikere nyhetsbyrået Bloomberg News hadde vært i kontakt med var en vekst i BNP på 3,0 prosent i andre kvartal. Estimatene i sammenstillingen lå i intervallet 2 til 3,8 prosent.

De foreløpige tallene viser at BNP justert for inflasjon i USA kom på 11,4 billioner dollar i andre kvartal.

Privat forbruk økte med økte med 2,5 prosent forrige kvartal, mot en vekst på 4,8 prosent i årets første kvartal. Medianestimatet blant økonomene nyhetsbyrået Bloomberg hadde vært i kontakt med var en økning i privat forbruk på 2,1 prosent i andre kvartal.

Hva betyr tallene? GDP-USA
Gross Domestic Product. Tilsvarer bruttonasjonalprodukt (BNP) i Norge. Det mest brukte målet for (veksten i) samlet verdiskapningen i et land, inkludert både privat og offentlig forbruk samt investeringer, tillagt eksport, men fratrukket import. Målet er pengeverdi. I USA kommer tallet i tre versjoner, først et anslag (advanced), så et foreløpig tall (preliminary) og til slutt et endelig tall (final). I USA fokuseres det mest på kvartalsvise tall som viser en årlig endringstakt. Fokus er på realveksten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere