RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øldebatt preger Sunnmøre

Øldebatten går for tiden høyt i Ørsta og Volda på Sunnmøre. Det er imidlertid ikke billigølet som skaper splid, men spørsmålet om øl skal selges på polet eller fra butikk.

Problemet er at Ørsta har ølmonopol, mens Volda har butikksalg av øl. Nå vil sterke krefter i begge kommunene endre ølomsetningen. Begge viser til at alt er så mye bedre i den andre kommunen.

I Ørsta er det en gruppe kjøpmenn som har tatt initiativ til ølsalg i butikk, for å hindre kundeflukten til Volda. Dette har fått blant andre sanitetskvinner, 4H og Røde Kors til å reise bust. Lag og organisasjoner får nemlig prosenter av salget på ølmonopolet.

- Smålig og kynisk. Kjøpmennene i Ørsta gjør dette bare for å skaffe seg selv tykkere lommebøker, sier en representant fra det kulturelle Ørsta til Sunnmørsposten.

I Volda er det ingen kombinasjon av ølsalg og kultur, slik som i Ørsta. Der går overskuddet til kjøpmennene. Nå har 20 voldinger samlet seg og reist en aksjekapital på 5.000 kroner hver for å sikre bygda et kulturvennlig ølutsalg, etter mønster fra Ørsta.

- Vi kan være i gang 1. juli, sier initiativtaker Svein Sunde.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere