RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Lederne tror på bedre tider

Norske industrilederne tror at utviklingen i industrien er i ferd med å stabilisere seg, selv om sysselsettingen peker nedover. Dette er gode nyheter etter en vanskelig periode.

Konjunkturbarometeret for fjerde kvartal 2003 viser en utflating av konjunkturforløpet for norsk industri. Produksjonsvolum og kapasitetsutnytting vurderes som fallende, men vil antagelig stabilisere seg raskt, melder Statistisk sentralbyrå på sine hjemmesider.

Dette gjelder imidlertid ikke i forhold til utviklingen i sysselsetting, som fortsatt viser en klart nedadgående tendens.

Ordrebeholdning og prisnivå er bortimot uendret sett i forhold til forrige undersøkelse. Gjennomsnittlig kapasitetsutnytting holder seg rundt 78 prosent.

Ser man på hvilke faktorer som virker begrensende for produksjonen, er det fortsatt etterspørsels- og konkurranseforhold som er dominerende, men færre melder at konkurranse på EU-markedet virker begrensende.

Industriledernes generelle bedømmelse av utsiktene på kort sikt er stadig mer optimistisk, og det er tegn til at investeringslysten er i ferd med å vende tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere