RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leker ikke butikk

Sist oppdatert:
Cerberus Capital Management vil bla opp 30 milliarder kroner for leketøysgiganten Toys R Us.

Minst en investorgruppe skal være interessert i å kjøpe hele den amerikanske leketøykjeden Toys R Us. Gruppen skal være villig til å betale mer enn 30 milliarder kroner, skriver Wall Street Journal torsdag, ifølge Aftenposten.

Toys R Us møter for tiden knallhard konkurranse fra supermarkeder som Wal-Mart, som har begynt å satse på leker i butikkene. I fjor varslet derfor Toys R Us at selskapet ønsket å skille ut leketøysdivisjonen fra Babies R Us-enheten.

Men nå åpnes det altså for budkamp på hele leketøykjempen, og budet fra Cerberus Capital Management på 30 milliarder kroner slår neppe pusten ut av andre som måtte være interessert i lekeinvesteringer. 30 milliarder kroner er nemlig ikke langt over børskursen for Toys R Us, og analytikere i Smith Barneys verdsetter selskapet til rundt 35 milliarder kroner.

Cerberus, som forvalter cirka 14 milliarder dollar, har tidligere vært mest kjent for hegdefond-investeringer. I det siste har likevel gruppen drevet med oppkjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere