RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekker design fra Siemens

Sist oppdatert:
KØBENHAVN (TV 2 Nettavisen): Tyskerne har lansert en skikkelig sikletelefon med megapikselkamera og en hel del annet snadder. Se bildene her.

Siemens nye telefon, SF65, er en skikkelig gjennomarbeidet kameratelefon. Det første som slår en er det nye designet som understøtter det faktum at Siemens virkelig har satset på kamerafunksjonaliteten i SF65.

Dekselet på den nye klapptelefonen kan vris 180 grader, og gjør at telefonen skifter fra kamera- til telefonmodus og tilbake. Den lille telefonen har også et meget lekkert og stilrent design.

SF65 går rett i strupen på Nokias megapikseltelefon, 7610, og har også et par ess opp i ermet i forhold til konkurrenten.

Med 1,3 megapiksler er det fullt mulig å skrive ut bildene du tar med telefonen i normal 10 x 15 cm störrelse i god kvalitet.

Siemens tar innersvingen på Nokias toppmodell ved også å ha integrert LED-blits, som gjør at kameraet også kan brukes i omgivelser med dårlig lys.

I det hele tatt har Siemens lagt stor vekt fotofunksjonenen i denne lekkerbiskene med fire ganger digital zoom.

Med et enkelt håndgrep gjøres telefonen om til noe som er overraskende likt et vanlig - om enn bittelite - digitalkamera. Ved å snu skjermen 180 grader og klappe telefonen sammen viser SF65 seg frem med et rent kameradesign. Telefonskjermen fungerer som skjermen på et kamera, mens tyskerne har plassert både zoom-knapper og kameraknapp der du venter å finne disse på et vanlig kamera.

Dette er den første telefonen i Europa som har klart å integrere kamera- og mobilfunksjonene så bra designmessig sett.

SF65 har en stor og klar skjerm, veier bare 97 gram og har hele 18 MB internminne. Det betyr at du kan ha opp til 55 bilder i beste kvalitet eller 300 bilder i VGA-kvalitet lagret på telefonen til en hver tid. Det er betraktelig mer enn konkurrentene.

Dessverre har SF65 ikke utvidbart minne, slik at noe mer minne får du ikke selv om du skulle ha et ekstra MMC-kort liggende.

Ei heller har Siemens-telefonen støtte for høyshastighetsteknologien Edge, som Telenor lanserer i høst og som er et godt hakk kjappere enn dagens gprs-nett. Et annet negativt moment er at telefonen ikke leveres med datakabel, det må du kjøpe utenom. Dermed er du prisgitt den infrarøde porten eller e-postfunksjonen for å få overført bildene dine til PC-en din, dersom du ikke vil punge ut noen hundrelapper på en datakabel.

Designet på SF65 er svært lekkert, med rene, moderne linjer. Fargen på telefonen blir ved lansering hvit, men Siemens utelukker ikke at den kommer i flere fargevarianter etter hvert. Siemens har giret opp produksjonen sin kraftig, og sender mobilen ut i butikkene også her hjemme i desember for å rekke julerushet.

Det er ingen tvil om at SF65 nok vil ligge under juletreet hos flere dingseentusiaster i år, til tross for at prisen kommer til å ligge i det høyere segmentet. Mellom 250 og 350 euro er det eneste prispunktet Siemens Mobile-sjef Thorsten Heins vil gi på lanseringen. Det vil si at du må ut med mellom 2-3.000 kroner om du vil gi din kjære denne i julegave.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere