RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettere å klage på danske feriefeller

Å leie sommerhus i Danmark er svært populært, men mange får ikke den idyllen de er lovet. Nå skal det bli lettere å klage hvis ikke ferien står til forventningene.

Forbrukerrådet mottar hvert år et titalls klager på feriehus i Danmark. I forhold til antall hus som leies er ikke klagemengden så stor, men det gjelder å være forberedt, skriver Forbrukerportalen.no.

Leie av feirehus i Danmark befinner seg i en juridisk gråsone. Er du ekstra uheldig, utnytter utleier det uklare regelverket ved å kreve deg for penger eller holde tilbake depositumet.

Måtte gå til rettssak

Inntil i fjor måtte du gå til rettssak ved uenighet med utleier om leie av sommerhytte i Danmark. Enkelte feriegjester ble også trukket for retten, fordi utleier mente de hadde skadet sommerhusene.

- Forbrukerrådet har ikke kunnet gjøre så mye for nordmenn som føler seg lurt ved leie av feriehus i Danmark, sier jurist Benedicte Bergseng Mælan i Forbrukerrådet til Forbrukerportalen.no.

En ny klagenemnd vil forhåpentligvis gjøre det enklere og billigere å få slike saker ut av verden. Klagenemnda har fått navnet "Ankenævn for feriehusudlejning", og skal løse tvister i forbindelse med leie av feriehus i Danmark på en enklere og billigere måte.

Slik klager du

Det gjelder å følge rådene om hvordan klagene skal utføres, dersom du vil ha gjennomslag i nemnda. Du må først ha klaget til utleier. Dette må skje umiddelbart etter ankomst og helst skriftlig.

Kommer dere ikke til enighet, har du seks måneders klagefrist. Klagen skal sendes inn skriftlig på et bestemt skjema som lastes ned fra www.fbnet.dk.

Før saken kan behandles, skal det betales inn et gebyr på 300 danske kroner.

Nemnda behandler kun klager som omfatter medlemsbedriftene i " Feriehusudlejernes Brancheforening". Alle medlemsbedrifter er listet opp på nettstedet. Derfor bør du sjekke om utleier er med i ordningen før du planlegger drømmeferien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere