RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen, SCANPIX

Lægreid i dobbeltrolle

Sist oppdatert:
Tor Lægreid er administrerende direktør i TFDS, Norges største hurtigruteselskap, og leder for Tromsøs OL-komité. TFDS kan tjene så mye som 42 millioner kroner på OL i Tromsø 2014.

Tromsø legger i sin OL-søknad opp til at cruiseskip og hurtigruter skal bidra med 39.900 sengeplasser i havneområdet.

- Av dette vil to hurtigruteselskap til sammen kunne bidra med 6.000 senger, sier prosjektleder Jørn Roar Moe til TV 2 Nettavisen.

- Ukomplisert, mener Lægreid
Troms Fylkes Dampskibsselskap ASA, hvor Tor Lægreid er administrerende direktør, vil kunne leie ut rundt 3.000 sengeplasser i løpet av de to ukene OL avvikles. Med en døgnpris på 1000 kroner vil TFDS kunne tjene 42 millioner kroner på overnattingen.

Som leder for Tromsøs OL-komité, er Lægreid samtidig ansvarlig for at OL-søknaden er realistisk budsjettmessig og gjennomføringsmessig.

- En uheldig dobbeltrolle?

- Helt ukomplisert, svarer Lægreid kontant. Han benekter ikke at hans selskap vil kunne tjene gode penger på et OL-arrangement.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør Norge søke OL?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat
- Det vil hele det nordnorske næringsliv ha potensial til å gjøre. Det er heller ikke sikkert at TFDS vil bli brukt, utdyper Lægreid overfor TV 2 Nettavisen.

Kritikerne organiserer seg
Kritikerne har organisert seg og dannet ”Ja til kysten, nei til Tromsø-OL”, og begrunner sin motstand blant annet på kommunens svake økonomi og nødvendigheten av å beskytte den uberørte naturen i Tromsø omegn.

- Vi synes overhodet ikke at dobbeltrollen til Tor Lægreid er ukomplisert. Mandatet til denne OL-gruppen kommer fra et politisk organ, og vi har strenge regler for dobbeltroller i politisk arbeid, sier Mads Gilbert, lederen for "Ja til kysten, nei til Tromsø-OL", til TV 2 Nettavisen.

Tromsø kommunes økonomi er faktisk så svak at man før jul vedtok å nedlegge Tromsøysund sykehjem, samtidig som ordfører Herman Kristoffersen annonserte at kommunen i tillegg må kutte 70 millioner kroner hvert år de kommende årene.

- Vi regner med å bruke et sted mellom 50 og 100 millioner kroner på den videre søknadsprosessen. Altså rundt 75 millioner kroner, sier Tor Lægreid til Avisenes nyhetsbyrå.

Men OL-komiteen har ikke laget noe budsjett på hvor mye søknaden vil koste.

- Dette er et anslag, bekrefter han.

Vancouver, som skal arrangere OL i 2010, brukte 176 millioner på sin OL-søknad.

- Så mye penger har ikke vi, sier Lægreid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere