RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lidl åpnet i Sverige

Etter mye hemmelighetskremmeri åpnet 11 Lidl-butikker over hele Sverige torsdag. Den tyske storkjeden kommer snart til Norge.

Lidl-butikkene åpnet med svært stor oppslutning fra kundene. Butikkene hadde for anledningen usedvanlig mange ansatte for å ta seg av alt fra varepakking til å rydde opp i sykkelparkeringene, skriver Handelsbladet FK.

Bladet melder at butikkene har svært lave priser på tørrvarer, men at kjøttet er billigere på Svinesund. Fisk er opptil 40 prosent dyrere enn i lavprisbutikkene i Norge.

Meieriproduktene var tyske, ettersom de svenske meieriene ikke ønsker å samarbeide med den tyske kjeden. I Norge har imidlertid Tine åpnet for et slikt samarbeid.

Lidl har planer om å etablere rundt 60 butikker i Sverige, og det er ventet at Lidl vil starte opp så mange som 100 butikker rundt om Norge i løpet av kort tid.

Opprinnelig var var det meningen at de første Lidl-butikkene i Norge skulle åpnes i løpet av sommeren. Lanseringen har imidlertid blitt utsatt til over årsskiftet, og hovedårsaken til dette er at lavpriskjeden fått en rekke avslag på sine byggesøknader og har brukt mye tid å finne nye tomter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere