RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lidl-frykt gir priskrig på brus

Den harde konkurransen butikkjedene imellom presser ned prisen på brus. Også Lidls ventede inntog på markedet får kjedene til å dumpe prisene.

De store butikkjedene kjører for tiden massive kampanjer for brus. Denne uken har blant annet ICA/Maxi en kampanje der 24 bokser Coca-Cola koster 79 kroner. Det vil si ti kroner for en liter, skriver Aftenposten.

Brsu på plasflaske er enda billigere. Hos Kiwi får du kjøpe fire 1,5 liters flasker Coca-Cola til en literspris på 7,48. En kasse med 1,5 liters flasker hos Meny har en literpris på 6,60 kroner. De ulike Pepsi-variantene kan du får til under fem kroner literen.

Men kjedenes egen brus er som regel billigst. Snart lanserer Coop sin egen appelsinbrus til 3,27 kroner per liter.

Informasjonsdirektør Vidar Ullenrød i Coop Norge legger ikke skjul på at Lidls fremtog i Norge lurer i bakgrunnen. Det er ventet at de første Lidl-butikkene åpnes like etter sommerferien, rundt 10-12 stykker i løpet av kort tid. Da ser de etablerte kjedene for seg aggresiv konkurranse på mange varer, ikke bare brus og øl.

Brusprisene i Norge nærmer seg nå et svenskt nivå. Hos EuroCash på Svinesund får du kjøpt en to-liters plastflaske med Coca-Cola for 14,90 svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere