RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lidl har problemer med snø

Lidl møter uventede problemer i forsøket på å kapre det norske markedet. Nå kan det vise seg at takene på butikkene ikke tåler snø.

Superlavpriskjeden Lidl har store ambisjoner om å bli matkonger i Norge, men byggingen av de velkjente butikkene kan by på problemer.

Lidl har allerede åpnet 28 butikker rundt i Sverige, men nå viser det seg at takkonstruksjonen som brukes kan by på problemer under ekstreme vinterforhold.

Ifølge den svenske avisen Bergslagsposten skal en av kjedens butikker i Örebro ha fått en skjevhet på 20 centimeter etter at takstolene begynte å gi etter. Liknende problemer skal være oppdaget på to andre Lidl-butikker.

Lidl benytter samme type konstruksjon som i Tyskland, og det skal ha fått bygningsinspektører til å reagere. I Kristinehamn har bygningsnemnda påpekt problemet overfor Lidl, og venter nå på svar.

- Det så feil ut, og da begynte vi å fundere på å hente inn en redegjørelse som kunne vise at konstruksjonen er grei, sier bygningsinspektør Gerd Nilsson i Kristinehamns kommune til Bergslagsposten.

Forklaringen som ble gitt fra Lidl var imidlertid ikke god nok, ifølge Nilsson. Nå vil kommunen se nærmere på om konstruksjonen er tilstrekkelig holdbar for nordiske forhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere