RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lidl i dialog med kjøttbransjen

Sist oppdatert:
Den tyske dagligvarekjeden Lidl har vært i kontakt med både Fatland Kjøtt og Prior for å få norske landbruksprodukter i kjøle- og frysediskene. Men det er foreløpig ikke inngått noen konkrete avtaler.

Ettersom de norske tollmurene på landbruksprodukter er svært høy, vil det være ulønnsomt for Lidl å importere slike varer fra Tyskland, skriver Nationen.

Det ventes at de første Lidl-butikkene vil åpne i Norge i løpet av våren, og selskapet har allerede tatt kontakt med flere potensielle leverandører av landbruksprodukter.

- Vi har hatt et møte med Lidl. Det var et kontaktmøte der begge partene hadde som siktemål å bli bedre kjent. Leveranser var tema, og vi har allerede avtale om ny kontakt, sier konsernsjef Svein Lyngnes i Prior til Nationen.

Lyngnes avviser at Prior vil levere produkter til Lidl under kjedens egne merkevarer. Prior vil kun lage varer under sitt eget merke.

Også kjøttbedriften Fatland er blitt kontaktet av Lidl. Bransjeorganisasjonen Kjøttbransjens Landsforbund mener medlemmene bør være positive til Lidl.

Det er stor spenning knyttet til Lidls inntog i Norge. Den tyske lavpriskjeden er kjent for å være kjapp, og åpne flere butikker på svært kort tid. I Sverige kom de første Lidl-butikkene i slutten av september i fjor, og snart åpner butikk nummer 30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere