RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lindbæk: - Statoil kommer styrket ut

Sist oppdatert:
Statoil-styret vil ta seg god tid til å vurdere millionboten fra Økokrim. Samtidig tror styreleder Jannik Lindbæk at Statoil kommer styrket ut av korrupsjonssaken.

Lindbæk varsler at Statoil trolig vil be om utsettelse på den 30 dagers svarfristen på om selskapet vil vedta forelegget.

– Dette er et spørsmål om Statoils omdømme. Her er jeg personlig ikke spesielt bekymret. Jeg tror Statoil vil komme styrket ut av denne situasjonen, men det er viktig at vi i styret arbeider på en saklig og forsvarlig måte, sier Lindbæk til NTB.

Høy bevissthet

Han mener hele korrupsjonsetterforskningen har ført til en høy bevissthet på denne type saker i Statoil-systemet.

– Vi har allerede gode regler og prosedyrer, men det er viktig at de blir fulgt. Sånn sett tror jeg at dette vil føre til et positivt resultat for Statoil, sier Lindbæk.

Lindbæk nøyer seg med å konstatere at Økokrim er kommet til en annen konklusjon enn den Statoils egen, uavhengige gransker Erik Keiserud kom til i sin rapport.

– Vi går inn i alle de juridiske spørsmål som er reist i dette forelegget. Vi kommer til å engasjere en forsvarer. Advokat Keiserud kan ikke være vår forsvarer, ettersom han allerede har utført en uavhengig gransking av saken. Det er dette vi kommer til å konsentrere oss om de nærmeste dagene, sier Lindbæk.

Komplisert

Han synes det ikke er unaturlig å be om mer tid enn den vanlige 30-dagers fristen.

– De spørsmål som reises er kompliserte og det er vanskelig å overskue konsekvensene av et eventuelt vedtak av forelegget, sier Lindbæk.

Styrelederen synes samtidig størrelsen på boten, 20 millioner, er i meste laget.

– Vel, 20 millioner kroner er mye i enhver sammenheng. Dessuten vil et vedtak av en såpass omfattende bot ha en stor symbolverdi, sier Lindbæk.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere