RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Lite å spare på svensk juleflesk

Sist oppdatert:
Det er ikke lenger så mye å tjene på å kjøpe mat i Sverige. Du sparer stusselige 58 kroner på å handle diverse julevarer like over grensen.

En typisk julehandlekurv med 80 ulike produkter koster 1.412,25 kroner på EuroCash på Svinesund, mens du må ut med 1.496,42 kroner på Nordby Supermarked like i nærheten.

Til sammenlikning koster den samme kurven 1.470,52 kroner hos Kiwi og 1.507,09 kroner hos Rema, skriver VG.

Det du bør kjøpe her hjemme er røkelaks, mandler, surkål, kålrabistappe og sursild. Også lutefisk, medisterkaker, sossisser og lefser kan du putte ned i den norske matkurven. Disse varene er enten dyrere hos «søta bror» eller så mangler de i butikkhyllene.

De svenske butikkene er billigst på bacon, kylling, entrecôte, melk og edamerost.

Mens Kiwi i år som billigste butikk her hjemme er fire prosent dyrere enn EuroCash, var forskjellen større i fjor. Da kom Rema best ut i Norge, og var hele 15,3 prosent dyrere enn EuroCash.

Du kan imidlertid kjøpe en hel del billigere vin og sprit i Sverige. Kjøper du rødvin på kartong, en flaske akevitt og 24 øl, kan du raskt spare inn bensinkostnadene på handleturen. I Norge er det hele 47 prosent dyrere å kjøpe disse drikkevarene enn i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere