RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lønnshopp for Tandberg-topp

Tandberg-sjef Andrew Miller har tjent millioner på opsjoner i selskapet, men nå kan Miller se frem til enda mer penger inn på konto. Neste år innfører nemlig et bonusprogram, slik at lønnen havner på 14 millioner kroner.

Tandberg meldte onsdag at de vil avslutte opsjonsprogrammene for ledere, og heller innføre bonusprogrammer. Hittil har Tandberg-sjef Andrew Miller fått opsjoner verdt 13 millioner kroner. Disse får han beholde når systemene nå endres.

- Ordninger med store poster til toppledelsen går mot slutten. Vi kommer til å basere oss på fastlønn pluss en spennende bonusavtale, sier styreformann Jan Chr. Opsahl i Tandberg til Dagens Næringsliv.

Miller ble for to år siden hentet fra it-giganten Cisco Systems, og Opsahl påpeker at de må tilby Tandberg-sjefen gode betingelser for å få ham til å bli. Styrelederen mener en daglig leder av amerikansk kaliber ikke vil akseptere mindre enn én million dollar årlig.

Med det nye bonusprogrammet betyr det at lønnen til Miller blir dobbelt så stor. I fjor fikk Tandberg-sjefen rundt 1,1 millioner dollar i lønn og bonus, og i år kan han få ytterligere én million dollar i bonus som kompensasjon. Det gir en lønn på 14 millioner kroner i året, dersom han presterer som han skal.

Til sammenligning blir Millers lønn tre ganger så stor som Hydros generaldirektør Eivind Reiten fikk i lønn og bonus ifjor, og fem millioner mer enn SAS-sjef Jørgen Lindegaards utbetaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere