RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO gir opp IT-fiasko

LO har besluttet å selge tapssluket Stim Computing. Selskapet har gått jevnt dårligere de siste årene, og har hatt betydelige underskudd.

TeleComputing har inngått intensjonsavtale om å overta 100 % av aksjene i Stim Computing AS. Selskapet er i hovedsak eid av LO og ulike fagforbund.

Stim Computing AS ble etablert i april 1998 under navnet LO-IT AS, og var et resultat av sammenslutning mellom IT-miljøene fra Fagdata (LO) og Samvirke Forsikring (i dag Sparebank1 Gruppen). Selskapet er i dag markedsledende innen organisasjonsmarkedet med sentrale applikasjonsløsninger.

Lav salgssum
TeleComputing skal betale en «enterprise value» på 4-5 millioner kroner for selskapet, ifølge en børsmelding. Firmaet har de siste årene gått med stadig dårligere resultater, og i januar ønsket firmaet å kvitte seg med de ansattes pensjonsavtale grunnet dårlig økonomi.

Ingen i Stim Computing har så langt i dag vært tilgjengelige for kommentarer.

TeleComputing vokser
Overtagelsen, som er TeleComputings tredje på to måneder, betyr at selskapet blir Norges ledende IT-driftsleverandør for fagforbund og andre medlemshåndterende organisasjoner. Stim Computing har 50 ansatte og omsatte for 57 millioner kroner i 2004. Avtalen innebærer også at Stims ledende kunder forlenger sine avtaler med TeleComputing til 2010.

Overtagelsen vil bli sluttforhandlet over sommerferien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere