RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-lederen sier ja til euroen

Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)
To uker før folkeavstemningen om innføring av euro i Sverige, flagger den svenske LO-lederen Wanja Lundby-Wedin sin støtte til den nye valutaen.

I et leserinnlegg i den svenske avisen Dagens Nyheter mandag sier LO-lederen for første gang et klart og tydelig ja til at Sverige bør slutte seg til euroen, skriver NTB-TT. En overgang til euroen betyr økt sikkerhet og trygghet for lønnstakerne, mener Lundby-Wedin.

Mektige støttespillere

Også fem andre svenske samfunnstopper har underskrevet innlegget, og dermed har statsminister Göran Persson fått flere mektige støttespillere på ja-siden under innspurten av valgkampen. Göran Tunhammar, som er sjef for organisasjonen Svenskt Näringsliv, er blant dem som har skrevet under på leserinnlegget.

– Vi er helt overbevist om at eventuelle problemer i forbindelse med en overgang til euroen kan håndteres, skriver de seks, og henviser til overenskomsten for et par uker siden om å opprette et uavhengig økonomisk råd.

Folkeavstemning

Sverige avgjør i en folkeavstemning 14. september om landet skal slutte seg til EUs penge- og valutasamarbeid og bytte ut krona med euroen. Foreløpig er det bare Sverige, Danmark og Storbritannia av EU-landene som ikke har sluttet seg til eurosamarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere