RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

LO-sjef frykter Hagen i Orkla

Sist oppdatert:
LOs nestleder Roar Flåthen frykter at Stein Erik Hagen skal slakte Orkla, og kaster seg derfor inn i det forestående valget av styret i industrigiganten.

Flåthen bryter dermed en lang tradisjon i Landsorganisasjonen, som sjelden offentlig deltar i debatter rundt valg av styremedlemmer.

I en kronikk i Aftenposten påpeker Flåthen det han oppfatter som en motsigelse i det Hagen sier, og det Hagen gjør.

«Tillater nervøsiteten i Hagens penger langsiktighet og norsk industribygging? Videreføres stabiliteten og forutsigbarheten som den tidligere ledelse etablerte, eller er Hagen positiv til slakt dersom det «frigjør» verdier for enkelte?» skriver Flåthen i kronikken.

Med dette spørsmålet som bakteppe, gir deretter Flåthen sin støtte til Folketrygdfondets leder Rune Selmar, som ønsker å kaste Hagen-vennen Peter Ruzicka fra Orkla-styret. For å få styrekabalen til å gå opp, må Orkla i det kommende styrevalget, kvitte seg med et medlem. Flertallet går inn for at tidligere Kværner-sjef Kjell E. Almskog skal få reisepass, mens Selmar er innstilt på å gi Ruzicka oppsigelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere