RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO slakter olje-rapport

(Foto: Statoil)
Sist oppdatert:
Landsorganisasjonen i Norge raljerer over KonKraft-rapportene, hvor oljeindustrien blant annet krever lavere skatt. – Et makkverk, sier NOPEF-leder Leif Sande.

For to uker siden fikk regjeringen overlevert to rapporter fra olje- og leverandørindustrien. Den ene rapporten dreier seg om skattesystemet på norsk sokkel, mens rapport nummer to drøfter tiltak som kan gi et løft for oljeletingen utenfor norskekysten.

Tar avstand

Representanter for LO har vært med på rapport-skrivingen, men står ikke inne for innholdet. Det går fram av et brev som LOs utvalgsrepresentant Eystein Gjelsvik har skrevet til styringskomitéen i det såkalte KonKraft-prosjektet.

LO-forbundet Norsk olje- og petrokjemisk fagforbund (NOPEF) er særlig opprørt over det de oppfatter som et angrep på tariff- lovfestede rettigheter som lønnsforhold, arbeidstid og arbeidsmiljø.

- Rapporten er et makkverk, sier NOPEF-leder Leif Sande til TV 2 Nettavisen.

- Skal vi ha omkamp nå på ting vi var enige om for bare to måneder siden? Spør han.

Skeptisk til lavere skatt

De to KonKraft-rapportene har foreløpig ikke vært behandlet av NOPEFs sentralstyre. Men forbundslederen sier han personlig er svært skeptisk til oljeselskapenes krav om lavere skatt og bedre rammevilkår.

- Min skepsis går på at det ikke nødvendigvis gir noe høyere leteaktivitet. Andre tiltak må til. For eksempel må mindre aktører få komme til der de store oljeselskapene ikke foretar seg noe, framholder Sande, som mener myndighetene har en jobb å gjøre for å friste nye aktører.

- Oljeselskaper som sitter på ressurser uten å gjøre noe, må straffes, mener NOPEF-lederen.

Foto: Statoil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere