RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO varsler streik neste uke

LO varsler en fire timers politiske streik torsdag i protest mot Arbeidslivslovutvalget. NHO protesterer på streikens lengde.

LO varsler streiken fra 11.30 til 15.30 torsdag, Bakgrunnen er Arbeidslivslovutvalgets innstilling. Fagbevegelsen har reagert kraftig på det man mener er svekkelser i arbeidstagernes stilling i forhold til arbeidsgiver, de tillitsvalgtes rolle og Arbeidstilsynets rolle.

Informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO sier at det er LO lokalt som oppfordrer til den politiske streiken, blant annet i større byer som Oslo og Trondheim.

Men hun understreker at LO sentralt har forståelse for reaksjonene. - Vi er også mot mye av det som ligger i innstillingen. Vi forstår godt at man er forbannet på grunnplanet, sier hun til TV 2 Nettavisen.

NHO, på sin side, protesterer på streikens varighet, og ber om at aksjonene minst mulig griper inn i virksomhetenes ordinære drift, ifølge en melding som er sendt ut.

- NHO forutsetter at streiken drøftes på den enkelte bedrift, slik at skadevirkninger av aksjonen minimaliseres, sier direktør i NHO, Sigrun Vågeng.

Arbeidslivslovutvalget ble ledet av Ingeborg Moen Borgerud, og la frem sin innstilling i februar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere