RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lottomillionær tapte alt på aksjeråd

Sist oppdatert:
Jan Otto Flåhammer vant 3,5 millioner kroner i Lotto. Men dårlige råd fra en megler sørget for at alt gikk tapt i aksjemarkedet.

Nordea Securities og megler Fredrik Lillemyr blir nå refset for aksjerådene de ga uførepensjonisten.

- Denne saken er prinsipielt viktig, fordi den viser at regelverket er å forstå slik at under gitte forhold har aksjemeglerne en plikt til å fraråde aksjehandel. Det viser at forbrukervernet også gjelder på dette området, sier jusprofessor og leder for Etisk Råd, Geir Woxholt, til Dagens Næringsliv.

I 1997 og 2000 vant uførepensjonist Jan Otto Flåhammer fra Sør-Trøndelag til sammen 3,9 millioner kroner i lotto. I februar 2002 ble Flåhammer kontaktet av Nordea Securities, som tilbød ham å handle aksjer.

I to år investerte så Flåhammer alt han eide i aksjemarkedet, etter Nordeas rettledning. Resultatene var katastrofale, og lottomillionene forsvant.

For å kunne fortsette med aksjespekulasjonene, tok Flåhammer blant annet opp et lån i Nordea Bank med pant i huset sitt og solgte fond.

Flåhammer klaget Nordea inn for Etisk Råd, og i en fersk avgjørelse får både Nordea Securities og megler Lillemyr kritikk for at de ikke stoppet aksjehandelen på et tidligere tidspunkt.

Rådet påpeker at Lillemyr visste at Flåhammer tok opp lån og solgte fondsandeler, og at megleren burde visst at uførepensjonisten var blakk dersom han tapte disse pengene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere