RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lynbehandling ga momsfritak

Sist oppdatert:
Finansdepartementet har trolig satt noe nær norsk rekord i saksbehandling, og gir momsfritak for tjenester til inntekt for flomkatastrofen. Men bare for denne gangen.

Finansdepartementet har på tre dager - noe som må betegnes som rakettfart i slike saker - innvilget momsfritak for tjenester som bidrar til innsamling av penger til flomkatastrofen i Asia. Eksempler er gratis annonser i aviser.

- Regjeringen ønsker å sikre at det ikke skal betales moms ved innsamlingsaksjoner til flomkatastrofen i Sørøst-Asia. Støtten skal gå ubeskåret til hjelpearbeidet, sier finansminister Per-Kristian Foss i en melding.

Fritaket fremkommer i et brev fra departementet til Skattedirektoratet.

Avdelingsdirektør Runar Malkenes i Finansdepartementet sier til TV 2 Nettavisen at dette gjelder den konkrete situasjonen rundt flomkatastrofen. Det betyr ikke at tilsvarende fritak vil bli gitt fremover.

- Dette er ingen generell regelendring. Det skjer ikke på tre dager i Finansdepartementet, sier Malkenes.

Dette er et komplisert område, hvor enkelte tjenester allerede er fritatt, så som givertelefoner.

- Departementet har i tillegg gitt enkelte spesielle fritak i forbindelse med katastrofen. Gratistjenester som ytes til en frivillig organisasjon som ledd i innsamlingsaksjoner til flomkatastrofen skal ikke utløse merverdiavgift. Dette gjelder for eksempel gratisannonser i aviser, gratisarbeid i sammenheng med nettauksjoner av kunst og lignende tiltak, heter det fra Finansdepartementet.

Det normale er at man i slike tilfeller beregner det som kalles uttaksmerverdiavgift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere