RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må dokumentere billig-løfter

Markedsrådet har bestemt at butikker som benytter seg av ordene "billigst" og "prisgaranti" i annonser, må kunne dokumentere påstandene.

Et nytt forbudsvedtak i Markedsrådet gjelder Lefdal Elektromarked, som i sin markedsføring har brukt begreper som "alltid billigst" og "150 prosent prisgaranti", skriver Dagsavisen.

Problemet er at det kun er Lefdal som selger de annonserte produktene. I behandlingen av saken ble det dokumentert at de "alltid billigste" produktene ikke var i finne i konkurrerende elektrobutikker.

Dermed blir det vanskelig å sammenlikne prisene.

Men det er ikke bare elektrobransjen som slår om seg med billig-løfter. Forbrukerombud Bjørn Erik Thon har nå sendt ut brev til en rekke bransjer, blant annet til butikker som driver med brune- og hvitevarer, bygg- og jernvarer, sportsartikler og møbler.

- Så langt er ikke noen saker innenfor disse bransjene tatt opp til klagebehandling. Det er ikke noe forbud mot prisgarantier, men for å kunne bruke slike, må visse betingelser være til stede, i tråd med Markedsrådets vedtak, sier saksbehandler Jan Berg til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere